flaggaBland Europas länder sticker Sverige ut som det land som har kraftigast stigande huspriser. Medan snittuppgången i EU mellan fjärde kvartalet 2014 och 2015 ligger på 3,8 procent har huspriserna i Sverige under samma period stigit med 14,2 procent, enligt Eurostat.

Närmast Sverige i kraftigast prisuppgång ligger Ungern med 10,3 procent. Tre länder har haft svagt fallande priser, Kroatien, Italien och Cypern. För krislandet Grekland saknas uppgifter, enligt Eurostats statistik, rapporterar TT.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.