markLyxvillan Soludden är ute till försäljning. Programledaren Mark Levengood fick villan 2005 av miljonären Henry Soludde, rapporterar NVP.se.

Mark Levengood ärvde lyxvillan av Henry Soludde. Miljonären var sjuk i cancer när han bestämde sig för att donera sin enorma strandvilla i Saltsjöbaden till programledaren, ett beslut som ska ha varit grundat i att han beundrade Levengood.

 

markvillaI mäklaren Skeppsholmen Sotheby’s annons beskrivs huset som ”magiskt beläget med magnifik utsikt över Erstavikens glittrande vatten och mycket eftertraktat söderläge på exklusiva Solsidan”. Lyxvillan är byggd 1965 och har en boarea på 400 kvadrat, 11 rum, egen tennisbana, inomhuspool, rutschkana rakt ned i havet och egen sandstrand på den drygt 6000 kvadrat stora tomten på vad som i annonsen benämns som ”Saltsjöbadens mest attraktiva udde”.

Dock saknas utgångspris.

– Vi vill inte gå ut med det. Men visst finns en prisidé, säger mäklaren Helena Karnsund på Sothebys Realty till NVP.se.

I mäklarannonsen står att taxeringsvärdet är 23 miljoner kronor.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.