ugandaMäklarringen och Läkarmissionen har ett nära samarbete för att hjälpa hemlösa barn i Mocambique. För varje såld bostad donerar Mäklarringen pengar till Läkarmissionen och projektet för föräldralösa barn i Chimoio. Samarbetet har pågått i tre år och nu tas ett nytt steg i Mäklarringens engagemang då Andreas Johansson, mäklare i Österåker/Vaxholm, besöker Uganda i april för att rekognosera inför ytterligare ett projekt för kedjan att stödja.

Om några dagar reser Andreas Johansson från Mäklarringen Österåker/Vaxholm till Uganda för att se hur de insamlade pengarna kan komma att användas. Med på resan följer också en representant från Mäklarringen Vällingby/Hässelby och Mäklarringens huvudkontor samt representanter från Läkarmissionen.

– Det ska bli otroligt roligt att med egna ögon få se vad våra insamlade pengar kan göra för barnen i Uganda. Vår förhoppning är att vi kan hjälpa några av dem som behöver det som allra mest såsom i Chimoio. Vi vill rikta ett stort tack till alla kunder som hjälpt oss i insamlingen, säger Andreas Johansson, mäklare på Mäklarringen Österåker/Vaxholm.

Mäklarringens samarbete med Läkarmissionen startade 2013. Sedan dess har kedjan, tillsammans med sina kunder, samlat ihop 1 088 196 kronor till Läkarmissionens arbete. Insamlingen fortsätter under hela 2016.  

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.