ingrid– Bostadsbristen är en av vår tids mest komplexa samhällsutmaningar och vår kartläggning visar svart på vitt att bristen på bostäder inneburit ett prisrally i hela landet, inte bara i storstäderna. Det är en milt sagt oroande utveckling som påverkar allt er människors framtidsmöjligheter. Bara genom att öka byggandet och genomföra reformer som ökar rörligheten i befintliga beståndet får vi en bättre bostadsmarknad som möter människors behov, säger Ingrid Eiken, vd för Mäklarsamfundet som i en färsk rapport konstaterar att kontantinsatserna skenar och gör det svårt för bostadsköpare som vill göra entré på bostadsmarknaden. Till exempel på Lidingö steg kontantinsatsen förra året med över 100 000 kronor för en genomsnittlig bostadsrätt.

Läs rapporten här

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.