gotland
Foto: kulturbilder.wordpress.com

Tre år i rad har SBAB frågat var ett fritidshus ska ligga geografiskt för att vara attraktivt. Sedan starten av mätningen har ett fritidshus i Stockholms skärgård legat i topp. Men inte längre. I år kniper fritidshuset på Gotland åt sig förstaplatsen.

I toppen av rankingen när svenska folket får välja hittar vi de klassiska fritidshusområdena Gotland, Stockholms skärgård, Öland och Bohuslän. De har legat i topp sedan SBAB startade mätningen. Väletablerade fritidshusställen, alla med sin egen särart, och omtyckta av svenska folket.

SBAB:s undersökning Fritidshuset 2016 baseras på en enkät som SBAB låtit CINT/Snabba Svar genomföra 23 till 30 mars 2016. I undersökningen har 1034 personer från hela Sverige i åldern 20-80 år svarat.

– Att just Gotland hamnar i topp och har petat ned Stockholms skärgård är inte förvånande. Få kan realisera drömmen om ett fritidshus i Stockholms skärgård på grund av de höga priserna, fler kan göra det på Gotland på grund av prisläget. Jag tycker det är intressant att titta längre ned i listan, fritidshusen i Blekinge skärgård har klättrat från en tionde plats till en sjundeplats i rankingen, säger Claudia Wörmann boendeekonom på SBAB

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.