brfEn av Stockholms största bostadsrättsföreningar, Brf Fredhäll, har tecknat ett treårigt avtal med Riksbyggen för Teknisk förvaltning och Drift & Skötsel med start den 1 maj. Föreningen är en av Stockholms tio största bostadsrättsföreningar, med 800 lägenheter och 57 lokaler.

– Riksbyggen kunde erbjuda både struktur och rutiner i kombination med en flexibilitet som passar vår organisation, vilket var avgörande för oss vid val av ny förvaltare. Genom Riksbyggens kompetens när det gäller hållbar utveckling och energioptimering ser vi också en stor utvecklingspotential för föreningen, säger Emelie Linheden, styrelseledamot i Brf Fredhäll och ansvarig för upphandlingen.

– Det är fantastiskt roligt att vi på Riksbyggen har fått förtroendet att förvalta en av Stockholms största föreningar. Vårt kundteam är i full gång med implementeringen av uppstarten av uppdraget och tillsammans med styrelsen ska vi framöver arbeta gemensamt med att skapa en långsiktig och värdehöjande fastighetsförvaltning för Brf Fredhäll, säger Cecilia Torhult, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Stockholm.

Förutom 800 lägenheter finns även 57 lokaler i föreningen. Ett önskemål från föreningen är att Riksbyggen ska hjälpa till i arbetet med att ta in lämpliga hyresgäster och skapa ett levande område för de boende med kaféer och restauranger med mera.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen förvaltar cirka 175 000 bostadsrätter i 2 755 bostadsrättsföreningar runt om i landet. 1599 av dessa bostadsrättsföreningar är också andelsägande föreningar i Riksbyggen. Dessutom förvaltar Riksbyggen nästan 100 000 hyresrätter.

Riksbyggen förvaltar i Stockholm cirka 250 bostadsrättsföreningar och 50 kommersiella fastighetsägare. Ungefär hälften av bostadsrättsföreningarna är andelsägande föreningar i Riksbyggen.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.