areFastighetsägarna har sammanställt en lista över vilka kommuner som är roligast respektive tråkigast att bo i. I topp hamnar Åre i Jämtland. Tråkigast att bo är det i kommunen Essunga i västra Götaland, som hamnar sist på listan (plats 290). 

Fastighetsägarna är en organisation som arbetar för en fungerande bostadsmarknad, och listan över roliga och tråkiga kommuner att bo i har gjorts enligt ett nöjesindex där man vägt in antalet serveringar med utskänkningstillstånd, antalet restauranger samt antalet företag som ägnar sig åt nöjesaktiviteter per 10 000 invånare.

De fem roligaste kommunerna:

1. Åre

2. Borgholm

3. Stockholm

4. Malung-Sälen

5. Strömstad

De fem tråkigaste kommunerna:

290. Essunga

289. Forshaga

288. Lilla Edet

287. Hallsberg

286. Gnosjö

Här hittar du hela listan!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.