Jens_Magnusson1_2010SEB:s privatekonom Jens Magnusson skriver i månadens boränteråd att ränteläget är extremt men betyder inte allt. ”Den som läser tidningen eller ser på nyheterna får lätt intrycket av att den mest avgörande i bostadsekonomin är nästa Riksbanksbeslut eller förhandlingen om den sista räntepunkten. Självklart ska du förhandla med din bank för att få så bra villkor som möjligt, men glöm inte bort att också lyfta de stora frågorna om trygghet om något händer. Extremräntan är spännande och medialt uppmärksammad, men tappa inte fokus på den viktiga helheten.”

Jens Magnusson skriver att efter Riksbankens senaste räntesänkning är vi långt ute på okänd ekonomisk mark. En reporänta på -0,5 procent är extremt och det kommer att ta lång tid innan läget normaliseras. Men reporäntan är inte samma sak som din bolåneränta och det gäller att behålla fokus på vad som på lång sikt är sunt och hållbart för din privatekonomi.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.