josefin
Josefine Uppling, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet och programledare i podden

Idag har Mäklarsamfundets podcast Tak över huvudet premiär. I tio avsnitt under våren ska Mäklarsamfundet prata om bostadsmarknaden och fastighetsmäklarbranschen ur en mängd olika perspektiv. Syftet är att belysa bostadsbristen i allmänhet, och förklara mäklarnas viktiga roll för både enskilda bostadskonsumenter och för samhället i stort.

Ett nytt avsnitt av Tak över huvudet släpps varje tisdag i tio veckor framöver, med start idag. I första avsnittet är mäklarnas vardag och de regelverk som mäklartjänsten omfattas av i fokus. Gäst är Eva Westberg, myndighetschef på Fastighetsmäklarinspektionen.

Lyssna här: https://m.soundcloud.com/takoverhuvudet

Kommande teman är, bland mycket annat, svensk bostadspolitik, privatekonomi kopplat till bostäder, goda exempel på hur man faktiskt kan lösa bostadsbristen och bostadssajten Hemnets magnetiska dragningskraft på svenska folket.

– Det är roligt att vi äntligen är i gång, vi har pratat om en podcast länge. Att få resonera och gå på djupet i våra frågor känns angeläget, det är viktigt inte minst för att öka förståelsen för mäklarrollen och vilket ansvar som vilar på mäklare respektive konsument. Fastighetsmäklare möter bostadskonsumenter dagligen och det känns naturligt att vi nu delar med oss och gör vår kunskap om bostadsmarknaden mer tillgänglig för en bredare målgrupp, säger Ingrid Eiken, vd på Mäklarsamfundet och initiativtagare till podden.

– Fastighetsmäklarna ligger i framkant när det gäller digitala kanaler och de är aktiva människor, självklart ska vi göra allt för att möta både dem och andra bostadsintresserade där de är. En podcast kan du ha i lurarna på bussen, när du är ute och springer eller när du är på väg ut för att ordna en visning en söndag, säger Josefine Uppling, analys- och kommunikationschef på Mäklarsamfundet och programledare i podden.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.