nyprodUnder de senaste två månaderna har det kommit ut 1 842 nyproducerade bostäder på Hemnet vilket var en minskning med 15 procent jämfört med samma period året innan. Trenden är särskilt stark i Skåne och Stockholms län där minskningen var 53 respektive 34 procent. I Västra Götaland däremot är utvecklingen den motsatta. Här ökade utbudet med hela 55 procent.

– Under hela 2015 kom det ut sju procent fler nyproduktionsobjekt på marknaden än året innan. Mot bakgrund av den akuta bostadsbrist vi ser i landet får vi hoppas att den inledande trenden 2016 vänds och att fler bostäder kommer ut till försäljning under resten av året, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Intresset för nyproduktion har däremot ökat under de senaste två månaderna. Ett genomsnittligt nyproduktionsobjekt fick 2 364 klick på Hemnet vilket var en ökning med 15 procent jämfört med samma period ett år tidigare.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.