jonasI Gamla stan i Stockholm såldes nyligen en lägenhet på 12 kvadratmeter för 200 000 kronor kvadratmetern. Fastighetsmäklaren heter Jonas Uhlbäck. Han jobbar på HusmanHagberg och förklarar vad som gör att köpare är beredda att betala ett så högt pris för en så pass liten lägenhet.

– Man ska vara medveten om att den här typen av objekt är väldigt unika. Lägenheten är oerhört yteffektiv och fyller samma funktion likt en ”normalstor” etta då alla nödvändiga faciliteter finns här. Skillnaden med denna lägenhet är att du får en mer unik bostad med lägre avgift.

Jonas Uhlbäck har flera rekordförsäljningar i Gamla stan och berättar hur han arbetar.

– Jag börjar med att ta fram ett riktigt bra underlag kring de marknadsmässiga förutsättningarna. Därefter går jag ut med en prisbild som jag tror stenhårt på, trots att den är relativt hög. För att hamna rätt i pris så krävs ett noggrant förarbete. Jag måste verkligen kunna stå för priset inför både köpare och säljare. Mitt mål är ju att ska båda parter vara riktigt nöjda med affären i slutänden.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.