nacka kommun
Foto: Nacka kommun

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har nyligen tagit de första spadtagen för vad som ska bli nya bostäder i Gränbystaden i Uppsala. Till en början ska det byggas 62 nya hyreslägenheter, men planerna är att bygga totalt 450 bostäder i området, rapporterar DN.

Bolaget har även Stockholmsplaner och siktar på att bygga upp emot 1 000 nya bo­städer i Sickla i Nacka. Det finns även ­planer på att eventuellt bygga i Järfälla.

– De första bostäderna vi bygger blir hyreslägenheter, men det kommer även att byggas bostads­rätter. I slut­ändan blir det nog så att det blir fler ­bostadsrätter än hyresrätter, säger vd Annica Ånäs till tidningen.

Atrium Ljungberg förvaltar främst kontorsfastigheter, men gör genom investeringarna en inbrytning på bostadsmarknaden.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.