hittaFör drygt två år sedan köpte Bonnier 49 procent av aktierna i bostadssajten Hittahem. Sedan ett par dagar tillbaka står det klart att Bonnier köpt upp större delen av bolaget. Efter affären äger Bonnier över 90 procent av Hittahem och bara den operativa ledningen finns kvar som aktieägare.

– Nu har vi testat affärmodellen och ser att den fungerar och därför väljer vi att gå upp i ägande, säger Henrik Stangel, avgående försäljningsdirektör för Bonnier News till digital.di.se. Men vad Bonnier betalar för bolaget vill han inte avslöja.

Enligt Bonniers vd Tomas Franzén är förvärvet av Hittahem ett steg i koncernens strategi att öka de digitala intäkterna.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.