sverigesbastabranschblogg.jpgSveriges bästa branschblogg kategori fastigheter är Svensk Fastighetsförmedling. Sveriges Bästa branschblogg utses varje år av den strategiska kommunikationsbyrån Navigator. En lång rad bloggar inom tio olika branscher gås igenom grundligt och 10 vinnare, en per bransch, utses. Bedömningen görs utifrån tonalitet, funktionalitet, innehåll och sökmotoroptimering.

– Gemensamt för vinnarna 2015 är att de erbjuder läsarna ett intressant och varierande innehåll med företagsnyheter, personporträtt och trendspaningar. Men vi ser också att det finns utrymme för förbättring, framför inom bloggarnas sökbarhet. En sökordsoptimerad blogg kan dubblera trafiken till hemsidan. Och när köpbesluten inom de flesta branscher tas redan innan man träffar en säljare är den digitala närvaron avgörande, berättar Lovisa Hermansson, kommunikationskonsult på Navigator Communications som står bakom utmärkelsen.

Svensk Fastighetsförmedling har skapat en blogg som både riktar sig mot mäklare och en bostadsintresserad allmänhet. Här blandas inlägg om inredningstrender, bostadsmarknaden, traineeprogram och mäklarnas arbetsliv på ett informativt och inspirerande sätt, skriver Navigator i ett pressmeddelande..

Läs mer om nomineringarna på navigator.se

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.