dyraste gatorBooli.se har gjort en genomgång av alla bostadsannonser och lagfarter som publicerats under 2015 för att ta fram de allra dyraste gatorna. Endast gator där minst tre försäljningar har skett är med på topplistan.

På listan över de tio dyraste gatorna för lägenheter i Sverige finns alla adresser i huvudstaden. Den allra dyraste är Strandvägen som har ett medelutropspris på cirka 20 miljoner kronor för en lägenhet med fem rum.

På villasidan är det framförallt Bromma i Stockholms kommun som sticker ut med flera dyra gator men även Norra Villavägen i Lomma kommun finns med som nummer tre på listan. Självklart finns också Danderyds kommun med det exklusiva området Djursholm och Nacka kommun representerade på topplistan.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.