annika
Foto: Janerik Henriksson/Tt

SEB:S vd Annika Falkengren säger i en DI-intervju att en av tio som ansöker om lån i SEB får nej.

– Vi är väldigt stora i storstäderna. Vart tionde bolån är vi tvungna att säga nej till för att det slår i det tak som vi har satt, säger hon.

Under hösten ökade SEB:s bolån betydligt mindre än resten av marknaden, men det är enligt Annika Falkengren ett medvetet val.

– Vi tycker inte att man ska belåna sig mer än så. Vi är nöjda utifrån att låna ut på ett tryggt sätt och inte bidra för mycket till uppbyggnaden av skulderna, säger hon och påpekar att SEB vuxit kraftigt på bolånemarknaden tidigare.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.