sankt rantaIgår, torsdag, sänkte Riksbanken reporäntan med 0,15 procentenheter, till bottennoteringen minus 0,50 procent. Sänkningen var större än väntat och ledningen var inte enig.

Erik Olsson, vd för mäklarfirman Erik Olsson Fastighetsförmedling, tror inte att sänkningen kommer att ha någon store påverkan på bostadsmarknaden.

– När räntenivån är så låg som nu är bankernas krav på amorteringar och begränsningar för hur mycket hushållen får låna viktigare, säger han till DN.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.