toppEnligt den oberoende mäklarguiden Hittamäklare.se. kniper mäklaren Richard Lagerling, på mäklarbyrån Lagerlings, i år förstaplatsen som Sveriges toppmäklare. Richard Lagerling har under året publicerat 91 bostadsannonser till ett värde av 1 368 350 000 kronor. Alltså för över en miljard kronor!

Hittamäklare.se har i samarbete med Booli.se sammanställt statistik för 6 418 registrerade mäklare som sålt bostäder under året. Statistiken är framtagen genom en analys av de annonser mäklarna har publicerat, både nyproduktion och på andrahandsmarknaden. Totalt i Sverige publicerades bostadsannonser för över 431 miljarder kronor.

– Det har varit ett spännande år för mäklarna då bostadspriserna på många håll ökat med uppåt 20 procent. Det är roligt att se att det finns så många duktiga mäklare som sticker ut över hela landet säger Sebastian Wickert, vd på Hittamäklare.se.

Om Richard Lagerling är den mäklare som publicerat bostäder för högst värde så är Johan Jansson på Svensk Fastighetsförmedling den mäklare som publicerat flest antal annonser (418 st) under året. I Stockholm är det Niklas Talvitie, Notar, som publicerat flest (136 st), i Göteborg Magnus Hägg, Bjurfors (122 st) och i Malmö Malin Thelander, Erik Olsson (98 st).

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.