kyrka blir bostadI Håkanstorp ska Riksbyggen förvandla St Katarina kyrka till ett Bonum seniorboende. I den rådande bostadsbristen är efterfrågan på seniorboenden mycket stor i Skåne och den ovanliga lösningen i Håkanstorp är ett lyckat exempel på hur nytänkande och lyhördhet kan ge fler bostäder, skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Bonum Seniorboende är bostäder för den som fyllt 55 år, ett koncept inom Riksbyggen. I Håkanstorp bygger man nu ett hus med 40 bostadsrätter som får en storslagen utsikt över Malmö. Huset kommer att ligga på tomten där gamla Katarina kyrka finns i dag och blir elva våningar högt.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.