larsDrygt 500 av Fastighetsbyråns mäklare runt om i landet har i kedjans Mäklarpanel fått svara på frågor om läget på bostadsmarknaden. På frågan ”För vilka är bostadsmarknaden mest fördelaktig just nu” blev snittet 7,42 på en skala mellan 0 (köparna) och 10 (säljarna). Det kan jämföras med 6,95 när samma fråga ställdes i december. Fördelen för säljaren är nu alltså större jämfört med december även om efterfrågan inte är lika stark som tidigare under hösten 2015.

– Vi såg en avmattning i november och december men nu ser vi alltså en ökad efterfrågan igen. Utvecklingen ser likadan ut över hela landet. Dock kan man se i mäklarnas svar att marknaden är lite spretig. Vissa bostäder går fortfarande väldigt snabbt och dyrt medan det är lite trögare för andra. Det känns som att det står och väger lite på marknaden, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.