saljutbildnHusmanHagberg har som första mäklarkedja startat en säljutbildning som ger akademiska högskolepoäng.

– Försäljning är mäklarens absolut viktigaste område, både vad gäller kunskap och färdighet, men tyvärr är den delen ofta eftersatt i den ordinarie mäklarutbildningen. Därför har vi skapat ett nära samarbete med en professionell aktör som både utbildar nyanställda mäklare vid vår grundutbildning och nu vidareutbildar mer erfarna mäklare, säger Lennart Hagberg, vd på HusmanHagberg.

Den aktuella utbildningen är företagsanpassad i samarbete med Highlights och Business Academy Aarhus, och ger tio högskolepoäng.

– Det känns väldigt spännande att få möjlighet att vara med och bidra till att ge deltagarna förutsättningar att utveckla sin roll som mäklare. Genom att vi arbetar med en examensrapport som är knuten till mäklarens vardag får vi en mycket praktisk och vardagsnära utbildning. Det skapar ökad affärsmässighet, säger Robert Brederman från Highlights, utbildningsansvarig för kursen.

– Vi ser det som oerhört spännande att kunna erbjuda den här typen av vidareutbildning inom ramen för företaget. Både för att utveckla befintliga mäklare och för att attrahera nya medarbetare. En stor del av vår framgång som kedja bygger på att vara nytänkande, säger Lennart Hagberg.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.