Law justice concept - wooden judge gavel on law book isolated on white background

Efter att ha lämnat falska bud i syfte att driva upp priset på en bostadsrätt dömer Högsta domstolen en kvinna för  bedrägeri. Kvinnan ska nu betala 200 000 kronor i skadestånd till köparna. Målet gällde försäljning av en bostadsrätt i Solnas, skriver SVT Text. Budgivningen startade på tre miljoner kronor och dottern till det par som sålde lägenheten lade flera falska bud för att höja priset på bostadsrätten som slutade på 3,26 miljoner kronor. Kvinnan hade friats av hovrätten som inte ansåg att utredningen visade att köparna lidit skada.

Riksåklagaren överklagade till Högsta domstolen.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.