anita
Foto: Aftonbladet/Andreas Hillergren

– Stockholmare kanske tror att man blir miljonär som mäklare, men i mindre samhällen lever man i en annan värld, säger Anita Allberg, 66, till Aftonbladet.

Med 26 år i branschen, fårAnita Allberg ut 9 638 kronor i månaden i pension – och hon är rent ut sagt förbannad.

– Inte många vill erkänna hur fattig man är, men jag vägrar skämmas, säger hon till tidningen.

Tio år som bankanställd på halvtid, tre födda barn, 26 år som mäklare på mer än halvtid på en liten ort i Jämtland. Nästan 40 år i yrkeslivet, men en pension som hon inte skulle kunna leva på om hon inte var gift. Så ser det ut för Anita Allberg i Simrishamn.

– Man har aldrig fått in i skallen vilka villkor småföretagare lever under. Vi har betalat tiotals miljoner kronor i livet i skatt och allt annat, så nog har vi dragit vårt strå till statskassan. Idag har jag 6 760 kronor i inkomstpension. Tilläggspension 3 119 kronor. Premiepension 597 kronor. Totalt 9 638 kronor efter skatt, säger Anita Allberg.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.