pengstigFastighetsmäklarna täljde guld på en marknad med stigande priser förra året, rapporterar DI. 2015 ökade priserna på bostadsrätter i Sverige med 16 procent, 12 för villor.

Fastighetsbyrån, Svensk fastighetsförmedling, Länsförsäkringar fastighetsförmedling, Mäklarhuset och Skandiamäklarna sålde alla fler bostäder och ökade sina provisionsintäkter förra året jämfört med 2014. Tillsammans sålde de fem företagen nästan 126 000 bostäder.

— 2015 blev ett rekordår efter flera bra år. Vi har tagit för oss på ett bra sätt, säger Fastighetsbyråns vd Lars-Erik Nykvist till tidningen.

Tanja Ilic, vd för Svensk Fastighetsförmedling, säger att värdet på de bostäder de förmedlade uppgick till 65 miljarder, elva miljarder mer än 2014.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.