1 300 nya bostäder i Sveriges högsta tornSSM fastigheter meddelar att man kommit överens med Stockholms stad om en ny plats för det tidigare stoppade Tellus tower. Överenskommelsen innebär att ett torn istället blir två, varav det ena Sveriges högsta, med närmare 1 300 nya bostäder.

– Det är glädjande att projektet kommer till stånd. Liberalerna ser gärna riktigt höga, vackra hus på rätt ställen i Stockholm. Särskilt roligt är det att ett torn nu blir två med ett rejält tillskott av bostäder och att det blir en blandning av bostadsrätter, hyresrätter och verksamhetslokaler. Det behövs verkligen i Stockholm, säger Björn Ljung (L), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

I februari 2015 satte Försvarsmakten stopp för byggandet av Tellus tower och sedan dess har projektet omarbetats och flyttats. Den nya platsen blir närmare tunnelbanestationen än tidigare.

– Fler bostäder i kollektivtrafiknära läge är jättebra, och det här är jättebra för Telefonplan. Det här rimmar väl med den typ av förtätning av Stockholm som vi vill se, säger Abit Dundar (L), gruppledare i exploateringsnämnden och vice ordförande i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd.

Den 4 februari tas ärendet upp i exploateringsnämnden för nytt beslut om markanvisning.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.