treettFör att illustrera hur man kan skapa och visa olika funktioner i ett hem tog Fastighetsbyrån hjälp av tio elever från årskurs 3 i inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack. De fick i uppgift att skapa tre olika versioner av samma lägenhet utifrån målgrupp, funktion och visuellt uttryck.

Utifrån frågan ”Vad är ett hem” skapade eleverna tre koncept: det sociala hemmet, det aktiva hemmet och det lekfulla hemmet.

soc
Det sociala hemmet
aktiv
Det aktiva hemmet
lekfull
Det lekfulla hemmet

Koncepten gav liv åt en tom, nyproducerad Skanskalägenhet i Bromma som sedan lades ut till salu. Delar av inredningen finns till salu på Lauritz.com och alla intäkter går direkt till Stockholms Stadsmission. 

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.