byggSiffror från den internationella fastighetsmäklaren Knight Frank visar att under 2015 har bostadspriserna i Sverige klättrat 11,1 procent vilket är den största ökningen i hela EU och den fjärde största i världen. Enligt Knight Frank så är det främst det historiskt låga utbudet på lägenheter som ligger bakom prisuppgången.

Knight Frank publicerar varje kvartal statistik över prisutvecklingen från 55 av världens bostadsmarknader. Deras senaste statistik visar också att världens hetaste bostadsmarknad finns i Turkiet. Där har priserna stigit med hela 18,9 procent det senaste året. Minst hett på bomarknaden är det i Ukraina. Där har marknaden backat med 14,8 procent.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.