AndreasSBAB tar över söktjänsten Booli och grundaren och vice vd:n Andreas Kyhlstedt ser att det här ger nya möjligheter för företaget.

– Detta är en fantastisk möjlighet för Booli. Som en del av SBAB stärks våra förutsättningar att arbeta för en bättre bostadsmarknad. Kombinationen av våra boendetjänster och SBABs bolånetjänster känns spännande, säger Anders Kyhlstedt.

SBAB vill med bolånet i centrum erbjuda nyskapande tjänster som bidrar till bättre boende och boendeekonomi. Booli vill fortsätta driva utvecklingen för en bättre bostadsmarknad. Med SBAB som ägare stärks Boolis utvecklingsmöjligheter samtidigt som SBABs möjligheter att utveckla nyskapande boendetjänster stärks.

– SBAB fattade för en tid sedan ett strategiskt beslut att fokusera på boende och boendeekonomi. Sett ur det perspektivet är affären naturlig givet att vi har en av Sveriges största bostadssöktjänster som idag används av närmare en miljon unika besökare per månad, vi har en av Sveriges största databaser av bostadsrelaterad data och en produktplattform i världsklass, säger Andreas Kyhlstedt.

Booli.se har de senaste åren växt kraftigt och närmar sig 1 000 000 unika besökare per månad. Booli blir ett dotterbolag till SBAB och ingår i affärsområde Privat. Booli kommer att drivas som en egen affärsenhet under varumärket Booli.

Jenny är publisher och ansvarig utgivare. Att arbeta med MäklarVärlden är fantastiskt givande, en spännande bransch där det händer mycket hela tiden. Ert arbeta handlar ju om folks bostäder – där de och vi lever våra liv - det är stimulerande att få följa och rapportera om. Efter att ha arbetat med tidningen sedan 2012 börjar jag lära mig mer om vad mäkla handlar om, ett utmanade och roligt jobb.