Image of thoughtful businesswoman standing with back

En majoritet av mäklarna tror på oförändrade priser på både bostadsrätter och villor under 2016. Andelen som tror på stigande priser under nästa år är minst i Stockholm och Göteborg. Det visar Fastighetsbyråns senaste Mäklarpanel.

502 av Fastighetsbyråns mäklare har svarat på frågor om läget på bostadsmarknaden. Svaren visar bland annat att fördelen för säljarna på marknaden har sjunkit i slutet av 2015. I den här panelen har de även fått ta fram sina spåkulor och sia om prisutvecklingen under 2016.

När det gäller bostadsrätter tror 55 procent att priserna kommer vara oförändrade nästa år. 40 procent tror på en uppgång och endast 5 procent på en nedgång. Även när det gäller villor så tror en majoriteten, 52 procent, på oförändrade priser medan 44 procent tror på en uppgång.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.