niclas
Niklas Berntzon, Eklund Stockholm New York

– Våningen är verkligen någonting helt unikt. Jag har bland annat arbetat med teamet för bygget och arkitekten under extremt lång tid. Den ultimata produkten har vuxit fram, säger Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York, som sålde Stockholms och troligen Sveriges dyraste lägenhet någonsin häromdagen.

Lägenheten ligger i Vasastan på toppen av det nya hotellet Stockholm Continental som öppnar i vår. Den är cirka 400 kvadratmeter och täcker hela översta våningsplanet, plan 19.

– Fönster från golv till tak, ett helt våningsplan med 360 graders utsikt över hela Stockholm. Roomservice, öppningsbara tak, hissen rakt in i våningen, ringa ner och få bilen framkörd. Eller åka ner i receptionen och sen rulltrappa ner till Arlanda Express, in på flyget och kliva ut under bar himmel första gången i LA. Det blir inte så mycket häftigare än så, säger Niklas Berntzon.

Priset var 104,5 miljoner kronor eller 250 000 kronor per kvadratmeter.

– Unik produkt ger ett unikt pris. Det är en massa pengar men inte ”dyrt”, säger Niklas Berntzon.

Han säger också att det är en klar höjdpunkt av alla rekord han slagit.

– Jag var först med ett kvadratmeterpris över 200 000 kronor. Nu är jag först över 100 miljon kronor för en lägenhet. Jag älskar att slå rekord och drivs av tydliga mål.

Nästan samtidigt gick han över 24 500 000 kronor i indragna arvoden och det är också ett rekord.

– Målet var ”20” i början av året, nu måste jag över 25 innan nyår, annars kommer jag känna att året inte riktigt nådde hela vägen. En förbannelse kanske?

Hur du lyckas sälja så mycket, du har varit på toppen väldigt länge också?

– Ja, det har ju varit några år på toppen nu och jag har inte tröttnat än. Men jag vill röra mig mer i bakgrunden nu när företaget går så bra och hoppas att några av mina mäklare når 20 nästa år.

– Vad det beror på är nog en blandning av många saker:

* Jag är ödmjuk inför att det går så bra, jag är tacksam för att jag funnit någon sorts kod.

* Jag älskar det jag gör.

* Jag ler mycket och ser till att ha roligt!

* Jag vill alltid att min kund ska få bästa möjliga pris, även om det innebär att jag måste förklara att de har fult hemma.

* Jag älskar att göra folk glada och nöjda.

* Och har respekt för om de inte är det.

* Kundens känslor är alltid rätt.

* Jag sätter mål och jagar tills jag når dem.

* Jag älskar att vinna samtidigt som jag vill att alla jag tävlar mot gör bra resultat också. (Annars är det ju inte kul att vinna).

* Jag har skaffat mig en superassistent.

* Jag har en fantastisk familj som står ut med att jag lever med mitt jobb.

* Ingen förstår nog riktigt hur mycket jag arbetar. Jag arbetar ALLTID, jag lever ju arbetet.

Niklas Berntzon berättar också att folk inte förstår hur mycket som aldrig blir något. Hur många försök att koppla affärer mellan olika kunder utan att vara på Hemnet som aldrig når fram, som bara tar tid. Men det är bara att upprepa upprepa upprepa, menar han.

– Kunderna älskar det, de blir dina vänner och till slut sker affären. Jag har MASSOR med affärer parallellt även de som inte ligger på Hemnet. Hårt arbete ger stora pengar. Hjälper man kunderna tjäna stora pengar ska man ha betalt. Jag prutar aldrig. Jag är ju bäst.

Mycket bygger på att ha energi och ork att göra det år ut och år in. Men för Niklas Berntzon är det en så självklar del av livet.

– Jag gör det PRECIIIS hela tiden, jag avgudar min fru för att orka med mig. Det sista jag gör innan jag somnar och det första jag gör efter jag vaknat är att svara på nåt mail eller skicka nåt jag kommit på.

Vem köpte rekordlägenheten?

– Många har frågat, dessvärre har jag munkavle angående just köparens namn.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.