räntRegeringens förslag om amorteringskrav har fått ett ja från lagrådet. Därmed kan de nya reglerna komma att införas i sommar. Compricers sparekonom Christina Söderberg säger till aftonbladet.se att om det leder till att människor tänker efter en extra gång innan de tar stora lån är det positivt.

Regeringen hoppas kunna begränsa ökningen av de svenska hushållens skulder genom att införa ett krav på att betala av på bolånen. Dock har det varit omdiskuterat huruvida en myndighet ha rätt att lägga sig i överenskommelser som bankerna når med sina kunder. Men nu slår lagrådet fast att förslaget inte strider mot grundlagen.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.