A-10-hy2
Foto: Schibsted

Fastighetsmäklarförbundet, FMF, har skrivit på avtalet med Schibsted. Det skriver FMF på sin hemsida idag. 

Förbundet uppger också att samtliga fyra ägare nu har skrivit på avtal med Schibsted. Affären gäller totalt 80 procent av aktierna i Hemnet och kostnaden beräknas till 1,2 miljarder kronor, vilket motsvarar det tidigare budet på 1,5 miljarder kronor för 100 procent av aktierna. Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling säljer samtliga aktier (34 respektive 16 procent). FMF säljer 15 procent till Schibsted och behåller 10 procent. Mäklarsamfundet har valt samma upplägg som FMF vilket innebär att Schibsted nu kommer att äga 80 procent av aktierna i Hemnet.

– Det känns roligt att vi är i hamn och att vi nu har kommit överens. Vi tror att Schibsted kommer att bli en bra ägare och att vi kan fortsätta att utveckla en mycket uppskattad bostadsplattform för såväl mäklare som konsument, säger Erik Olsson, styrelseordförande för FMF.

Affären måste nu godkännas av Konkurrensverket och förväntas vara färdig det första halvåret 2016.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.