stSvensk Mäklarstatistiks senaste siffror visar att i genomsnitt har bostadsrättspriserna under det senaste året stigit med 16 procent i Sverige som helhet, och i Stockholms län med 18 procent. I Stockholms innerstad kostar en bostadsrätt i genomsnitt 87 611 kronor per kvadratmeter. Här har utvecklingen likt länet varit 18 procent det senaste året. Allra dyrast är bostadsrätterna i Vasastan/Norrmalm, som i genomsnitt kostar 92 526 kronor per kvadratmeter. Billigaste bostadsrätterna finns i Västerorts ytterförorter, där genomsnittspriset ligger på 38 619 kronor per kvadratmeter. I Söderorts ytterförorter ligger priset på 44 921 kronor. Värt att notera är att dessa områden som ligger i botten gällande snittpris är de som ändå haft kraftigast prisutveckling i kommunen under året med en utveckling på 35 respektive 25 procent.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.