andraEnligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik har priserna på bostadsrätter och villor i riket var oförändrade den senaste månaden. På tre månader har bostadsrätterna ökat +5 procent, medan villorna ökat med +2 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrätter ökat med +16 procent och villor +12 procent. 

– Bostadsrättsmarknaden uppvisar små förändringar men en varierad bild i regionerna. I Stor-Göteborg har priserna gått ner med -1 procent och i de centrala delarna med -2 procent. I centrala Stockholm har priserna gått ner -1 procent medan dom är oförändrade sett till hela länet. Samtidigt har priserna ökat med +1 procent i centrala Malmö medan dom gått ner -2 procent i Stor-Malmö. Även villamarknaden karaktäriseras av små förändringar i storstadsregionerna. Oförändrat i Göteborg och +1 procent i Stockholm och Malmö konstaterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Klicka på Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling för att läsa deras kommentarer till statistiken!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.