apartment-building-tower-trees-tour-des-cedres-stefano-boeri-27Den italienska arkitekten Stefano Boeri, bygger ett höghus som är 117 meter högt. Byggnaden ligger i Lausanne, Schweiz och kommer att vara den första konstruktionen i världen som kläs i vintergröna träd.

Höghuset blir hem för mer än 100 träd, 6 000 buskar och 18 000 växter spridda över ungefär 3 000 kvadratmeter. Växterna ska skydda lägenheterna från hårda vindar, damm och buller, och kommer att erbjuda en trevlig utsikt över staden. Detta hus blir det andra projektet i sitt slag av Boeri. Han har tidigare designat två höghus i Milano.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.