claudFör många är bostadsköpet livets största affär och det finns en utbredd vilja att hänga med i bostadsdebatten bland köpare och säljare. SBAB:s undersökning Bostadsköpet visar helt uppenbart att bubblan tolkas på olika sätt och att det skiljer sig väsentligt åt från person till person. Enligt undersökningen vet inte var femte kvinna och var tionde man vad en bostadsbubbla är.

– Om man inte ens vet vad en bostadsbubbla är, blir det svårt att tillgodogöra sig informationen som för närvarande flitigt diskuteras i media. Sannolikt leder diskussionen om bostadsbubblan till oro, men det är inte helt klart varför man är orolig. Det visar att det finns ett behov för personer som diskuterar och kommenterar begreppet att vara extra tydliga, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.