Skärmavbild 2015-11-08 kl. 19.22.50SBAB:s månadsstatistik över nyutlåningen till privatpersoner visar att snitträntorna för nya bolån ändrades inte nämnvärt mellan september och oktober. Inte heller listräntorna ändrades. 

– Under hösten har en del marknadsräntor pressats nedåt. De räntor som påverkar finansieringskostnaderna för bolån har dock snarare stigit än sjunkit. Denna utveckling har redan slagit igenom i höjda bolåneräntor i början av november, säger Tor Borg, chefsekonom SBAB.

Läs mer

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.