Law justice concept - wooden judge gavel on law book isolated on white background

Fastighetsmäklarinspektionens disciplinnämnd har gett en mäklare i Falun en varning. Mäklaren sålde en bostadsrätt, och efter köpet anmäldes mäklaren av köparna. Enligt Fastighetsmäklarinspektionen har mäklaren åsidosatt sin omsorgsplikt och sina skyldigheter på flera sätt, skriver Dalarnas Tidningar.

Bland annat var bostaden inte färdigrenoverad vid köpet trots löfte om att den skulle vara det. Mäklaren anlitade då själv en firma och att han själv beställde jobbet menar Fastighetsmäklarinspektionen var förtroenderubbande. Fastighetsmäklarinspektionen menar att det var fel att inte mäklaren antecknade renoveringsuppdraget i en journal.

Mäklaren menar att det var stora problem med byggfirman som skulle renovera lägenheten och tycker det är konstigt att han ska få skulden för det.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.