Magdalena00Finansminister Magdalena Andersson ser med oro på de skenande bopriserna och utesluter inte ett nytt skuldkvotstak eller en nedtrappning av ränteavdragen.

– Risken om det fortsätter så här och vi inte vidtar åtgärder är att det slutar med en krasch, säger hon till DI.

Regeringen och allianspartierna har tidigare signalerat att man vill invänta effekterna av amorteringskravet innan man går vidare med nya förslag. Men nu är Magdalena Andersson beredd att även diskutera andra åtgärder under tiden.

Finansinspektionen föreslog på torsdagen ett nytt skuldkvotstak, som begränsar hur mycket hushållen får låna. Folkpartiet anser att det krävs krafttag för att komma tillrätta med problemen på bostadsmarknaden och välkomnar Finansinspektionens förslag. Även Vänsterpartiet är redo att diskutera Finansinspektionens förslag, skriver DI. 

 

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.