sothebys
Foto: Skeppsholmen Sotheby’s.

För två år sedan satte Ernst Kirchsteiger tänderna i ett orangeri vid Kohlswa Herrgård utanför västmanländska Köping. På några veckor förvandlade Ernst och TV4:s team det förfallna växthuset till ett smakfullt och ståtligt orangeri.

Nu är det till salu, tillsammans med resten av Kohlswa Herrgård, skriver myhome.aftonbladet.se. Totalt handlar det om fyra fastigheter – herrgården med tillhörande Wallenbergska flygeln och det Ernst-kända orangeriet, Disponentsvillan med tillhörande trebilsgarage, Arken som består av 13 enkelrum och 2 dubbelrum och fastigheten Allévillan som har 10 dubbelrum och 5 enkelrum.

Enligt mäklaren Skeppsholmen Sotheby’s annons har herrgården en ”lång och färgstark historia som sträcker sig tillbaka till mitten av 1600-talet”. Herrgården har haft bland annat haft gäster som kung Karl XI  och under 1950-talet använde Familjen Wallenberg herrgårdsflygeln till jaktbostad. Priset är 15 miljoner kronor.

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.