uppsalaDet finns bostadsrättsföreningar som har dubbelt så höga årsavgifter jämfört med genomsnittet. Samtidigt säger inte avgiftsnivån allt i en förening, det viktigaste för en bospekulant är att se framtida utveckling av avgiftsnivån. I en färsk undersökning granskar allabrf.se årsavgifter och de bostadsrättsföreningar som har högst årsavgift per kvadratmeter i Sverige. 

– Vi har fastställt ett statistiskt säkerställt samband mellan avgiftsnivå och slutpriser. Det vill säga föreningar med låg avgift har också högre slutpriser och tvärt om. Detta tyder på att årsavgiften är en av den viktigaste faktorn för värderingen av en bostadsrätt, säger Hampus Dahlstedt, medgrundare allabrf.se.

Läs mer

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.