tanjaIgår, onsdag, valde Riksbanken att lämna reporäntan oförändrad på minus 0,35 procent. Svensk Fastighetsförmedlings vd, Tanja Ilic, menar att beslutet inte kommer att påverka bostadsmarknaden samt att priserna kommer fortsätta stiga.  

– De svenska bostadsägarna tycker sig ha väldigt bra koll på sin ekonomi och det är tydligt att de allra flesta redan har tagit höjd för framtida ränteökningar. I vår senaste Bobarometer-undersökning ser vi att hela fyra av tio bostadsägare tror att räntan kommer att stiga med mer än två procentenheter de närmaste tre åren. Detta trots att någon betydande höjning av reporäntan inte ser ut att ske inom en överskådlig framtid. En av anledningarna till svenskarnas ansvarsfulla inställning till sin bostadsekonomi är att det i samband med bostadsköp görs beräkningar av boendekostnaden där både mäklare, banker och kunderna själva simulerar effekterna av olika storlek på amortering och ränta, det skapar både insikt och trygghet, säger Tanja Ilic.

Läs mer om Tanja Ilic i MäklarVärlden, som kommer på fredag!

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.