3DAmerikanska 3D-teknikföretaget Matterport:s svenska partner Objekt360 lanserades i maj 2015 och är redan Matterport:s största partner i Europa. Den första större mäklarkedjan som erbjuder sina kunder att visa bostäder till salu med 3D-visning online är Svensk Fastighetsförmedling. Mer än 150 bostäder är redan fotograferade.

– Allt fler ser fördelarna med en bostadsvisning som finns tillgänglig dygnet runt och äntligen är tekniken här. Det här är en tjänst vi pratat om, och längtat efter, i tio år. Att digitalt kunna gå runt i en bostad, oavsett var man själv befinner sig, tjänar alla på – såväl säljare som spekulanter och köpare. Jag är stolt över att vi ligger i framkant med den nya 3D-tjänsten, säger Tanja Ilic, vd för Svensk Fastighetsförmedling.

De bostäder där Svensk Fastighetsförmedling använt 3D-visning från Objekt360 har i genomsnitt genererat 300 procent längre besökstid på webbannonsen.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.