sthlm
12 kvadratmeter stor är den här lyan i Gamla stan, dessutom den garanterat minsta bostaden till salu just nu på Hemnet. Foto: Eliases Sthlm.

Den här ettan är endast 12 kvadratmeter ”stor”. Utgångspriset för lägenheten ligger på 1 995 000 kronor men  en budgivning trissat upp priset till över 2 miljoner. Det innebär över 166 000 kronor per kvadratmeter.

– Lägenheten är ändå ganska rymlig. Man kan göra mycket med 12 kvadrat, säger mäklaren Peter Eliases till SvD.

Den lilla lyan ligger i Gamla stan i Stockholm och rymmer bland annat tvättmaskin, kyl och frys samt ett nytt badrum med golvvärme.

Svensk Mäklarstatistik rapporterade nyligen om accelererande bostadspriser efter sommaren. Idag ligger snittpriset på över 88 000 kronor per kvadrat i centrala Stockholm. Här är priset det dubbla. För omkring ett år sedan låg genomsnittspriset på 73 000 kronor.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.