Gavel and Paragraph symbol in balance

I Stockholms län sålde en mäklare en bostadsrätt till sin svärmor. Svärmodern lade sedan ut lägenheten till försäljning utan att flytta in. Mäklaren varnas nu för otillåtet agerande. 

Enligt DN sålde mäklaren 48 bostadsrätter i en nybyggd fastighet och i maj flyttade de boende in. Det visade sig att ägaren till en av lägenheterna var mäklarens svärmor, som aldrig flyttade in. Istället lades den lägenheten ut till försäljning. I en anonym anmälan till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, kritiseras affären och anmälaren ifrågasätter om svärmodern användes som en bulvan för att mäklaren själv skulle kunna få bostaden. Enligt fastighetsmäklarlagen får inte mäklare sälja bostäder till närstående. Inspektionen anser i sitt beslut att svärmor omfattas av just närståendebegreppet, och att förmedlingen därför var otillåten. Mäklaren har till inspektionen uppgett att han inte såg sin svärmor som en närstående.

Mäklaren få nu en varning för agerandet, skriver DN.

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.