bjur
Mats Ljung, styrelseordförande Bjurfors Sverige.

Bjurfors har låtit göra en undersökning som visar att sex av tio svenskar tror på högre räntenivåer inom de närmaste två åren. Undersökningen visar också att fler än var tredje planerar att binda sina bolån under det närmsta året. 

– Det finns en stark förväntan om att räntorna kommer stiga inom en tvåårsperiod. Det kommer i så fall innebära ökade kostnader för bolånetagare, något som med stor sannolikhet kommer att påverka priserna på bostadsmarknaden. Sedan återstår vad som kommer att hända med amorteringskrav och eventuella förändringar av ränteavdraget. Blir dessa implementerade kommer bolånekostnaderna öka markant, säger Mats Ljung, styrelseordförande Bjurfors Sverige.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.