Skärmavbild 2015-10-12 kl. 12.49.59Hushållens förväntningar på bostadspriserna faller och ligger nu på 64 vilket är en nedgång med åtta enheter från föregående månad. Hushållen tror att reporäntan kommer att ligga på 0,11 procent om ett år och andelen som planerar att binda sina räntor minskar med två enheter från förra månaden, till fyra procent. Det visar den senaste Boprisindikatorn. 

Boprisindikator är skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande bostadspriser och andelen som tror på fallande priser.

– Inte sedan december 2012 har boprisindikatorn sjunkit så mycket en enskild månad. Lägre förväntningar är goda nyheter för alla som oroar sig för en överhettad bostadsmarknad. I ett längre perspektiv är nivån dock fortfarande hög och det återstår att se om detta är en tillfällig sättning eller början på en ny trend, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.