bomI Malmö har priserna på bostadsrätter och villor ökat den senaste tiden. Malmö går därmed mot trenden i landet i övrigt där prisuppgången avstannat undantaget Stockholm. Det visar statistik från Booli som tagits fram för mäklarfirman Bjurfors.

Under september var det genomsnittliga kvadratmeterpriset för bostadsrätter i Malmö 21 933 kronor, vilket kan jämföras med 20 828 kronor i Skåne län. Det motsvarar en ökning med 8 respektive 2 procent sedan i maj. Under de senaste 12 månaderna har bostadsrättspriserna gått upp med 15 procent i Malmö och 14 procent i Skåne län.

– Under lång tid har Malmös bostadspriser halkat efter övriga storstadsregioner. Nu är det tvärtom. Priserna i Malmö och Skåne går upp mer än övriga Sverige. Efterfrågan på bostäder är stor och utbudet rekordlågt vilket driver upp priserna. Vi ser också att de bostäder som når marknaden är ute allt kortare tid innan de köps, kommenterar Mattias Larsson, regionchef på Bjurfors Öresund.

Läs mer

Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.