andraFör 47 år sedan byggdes 77 500 flerbostadshus i landet. I fjol byggdes drygt 20 000. Bristen på bostäder med förstahandskontrakt, och att man luckrade upp regelverket kring uthyrning har öppnat dörrarna för andrahandsuthyrning.

På Bovision, som ”förmedlat” hyresbostäder sedan början av år 2000-talet, fanns en slumpvis vald dag denna vecka 1 425 hyresbostäder till uthyrning varav flertalet var så kallad andrahandsuthyrning.

– Bovision är en av de sajter där det går att hitta bostäder att hyra även om efterfrågan just nu är större än utbudet, säger Peter Rydås, vd för Bovision.

Bristen på bostäder har varit stor under flera år. Ungdomar som ska flytta hemifrån, vuxna som byter bostadsort för ett nytt jobb, nyanlända, pensionärer med låg inkomst som söker en mindre lägenhet, skilsmässor, ensamstående med barn, studerande är några exempel på personer som är i behov av en hyresbostad.

Läs mer

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.