jesnDen 21 september presenterade regeringen budgeten för 2016. SEB:s privatekonom Jens Magnusson skriver i sitt ränteråd för oktober att regeringen efter långa diskussioner är överens med oppositionen om att ett amorteringskrav ska införas. Det föreslås även subventioner till ökat byggande men få tror åtgärderna räcker för att dämpa pris- och låneutvecklingen för bostäder.

Klicka här för att läsa hela Jens Magnussons hela Boränteråd för oktober.

I nästa MäklarVärlden, som kommer ut fredagen den 29 oktober, kan du också läsa om vad Jens Magnusson säger om alla spekulationer kring ett  slopat ränteavdrag, hur det påverkar branschen och hur han tror att amorteringskravet av bolånen, som ska vara på plats före sommaren 2016, kommer att påverka mäklarbranschen. 

Jonas Bergholm
Jag gillar mitt jobb. Varför, kanske du undrar? Jo, ni är tillgängliga, kommer snabbt med kloka svar på mina frågor och ni tycker i regel att det är roligt och viktigt att vara med och synas i tidningen. Ni kommer också med bra tips på vad tidningen ska bevaka. Det är det korta svaret på varför jag gillar mitt jobb.